Politika zasebnosti

PRAVILNIK O VAROVANJU OSEBNIH PODATKOV

(v nadaljevanju: Pravilnik)

1. Uvod v Pravilnik

Podjetje @ceM@ce, zelo ceni in spoštuje vaše zaupanje s tem, ko nam posredujete in dovoljujete uporabo vaših osebnih podatkov. Z dokumentom Pravilnik o varovanju osebnih podatkov (v nadaljevanju: Pravilnik) vas bomo seznanili z namenom zbiranja in obdelave vaših osebnih podatkov ter vašimi pravicami.

2. Upravljavec za varstvo vaših osebnih podatkov

Poleg upravljavca za varstvo vaših osebnih podatkov podjetje @ceM@ce, Boštjan Makovec s.p., Prušnikova ul. 70, 1210 Ljubljana – Šentvid:

a) Osebne podatke v njegovem imenu obdelujejo tudi zunanji partnerji podjetja, kot so proizvajalci izdelkov, katere ponuja podjetje @ceM@ce v svoji spletni trgovini za namen obdelave naročila in pošiljanja izdelka/-ov, na naslov kupca. Vsi upravljavci so zakonsko zavezani skladnosti z GDPR.

b) Prevozniki kot so: Pošta Slovenije in DHL.

c) Osebne podatke razkrijemo organom pregona in drugim vladnim organom, v kolikor je to zahtevano v Zakonu ali pa je potrebno za preprečitev, zaznavo ali sodni pregon kaznivih dejanj in prevar.

d) Zbirke osebnih podatkov hranimo na območju Evropske unije. Vaših osebnih podatkov ne obdelujemo za druge namene ter jih ne posredujemo drugim tretjim osebam.

3. Namen obdelave osebnih podatkov

Osebne podatke (ime in priimek, naslov, telefonska številka, elektronska pošta in podatki o naročilu blaga), podjetje obdeluje zgolj in samo za naslednje namene:

  • za pošiljanje naročenega blaga kupcu
  • za pošiljanje akcijske ponudbe (zgolj in samo, če se kupec registrira na naši spletni strani)

4. Piškotki

Piškotki so majhne datoteke, ki jih spletno mesto ustvari med obiskom in na ta način omogoči spremljanje obiskanost spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, kjer so shranjene nastavitve za spletno mesto in podatki o profilu.

Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. S pomočjo piškotkov zagotavljamo hitrejšo in enostavnejšo interakcijo med uporabnikom in spletno stranjo, hitrejše delovanje spletnega mesta in zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje.

Spletno mesto @ceM@ce uporablja piškotke, ki omogočajo hitrejše delovanje spletne strani ter zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Uporabljamo tudi piškotke, ki nam jih omogoča storitev Google Analytics, ti piškotki nam omogočajo anonimno spremljanje gibanja uporabnikov našega spletnega mesta.

Odstranjevanja piškotkov je vsekakor dovoljeno in možno. Vendar tega ne priporočamo, saj brez uporabo piškotkov ne bomo mogli zagotoviti kakovostne uporabniške izkušnje. V primeru, da se boste vseeno odločili za ta korak, to lahko storite v nastavitvah zasebnosti v vašem brkljalniku. Tam lahko izbrišete posamezne piškotke in/ali prepoveste posameznemu spletnemu mestu, da shranjuje piškotke.

5. Povezave na socialna omrežja

Spletna stran podjetja omogoča povezave na socialna omrežja (Facebook in Instagram), ki so označene z ustreznimi logotipi socialnih omrežij. Če preko naše spletne strani uporabite povezavo na socialno omrežje, se preko vašega brskalnika vzpostavi neposredna povezava na spletno stran socialnega omrežja. Obdelava osebnih podatkov v okviru spletne strani socialnega omrežja je v izključni pristojnosti upravljavcev socialnih omrežij.

6. Organizator

Organizator se zavezuje, da zbranih osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavnimi predpisi.

7. Uporaba elektronske pošte

Elektronska pošta posameznika bo v uporabi do zaključka naročila. Obvestila o novostih, akcijah, popustih in nagradnih igrah bo posameznik prejemal zgolj, če se bo s tem strinjal.

8. Uporaba vaših osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo uporabili izključno za namene, s katerimi vas seznanimo takrat, ko nam osebne podatke posredujete. Osebni podatki, ki nam jih posredujete preko spletne strani, so namenjeni izključno za našo lastno uporabo. Vaših osebnih podatkov v nobenem primeru ne bomo posredovali tretjim osebam za namen njihovega neposrednega ali posrednega trženja oz. prodaje

9. Pravice posameznikov

Posameznikom zagotavljamo pravice kot jih določa Zakon o varstvu osebnih podatkov.

Morebitne zahteve za dostop, popravek, izbris, omejitev obdelave, prenosa osebnih podatkov ali ugovora, lahko v okviru svojih pravic posredujete na naslov info@acemace.si. Pridržujemo si pravico do preverbe identitete posameznika, ki sprašuje po svojih pravicah.

10. Rok hrambe osebnih podatkov

Osebne podatke hranimo samo za čas obdelava naročila, razen v primeru registracije na spletni strani, pri čemer se podatki o posamezniku hranijo do izbrisa računa s strani posameznika.

11. Pravica do pritožbe v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico do pošiljanja pritožbe na elektronski naslov: info@acemace.si ali po navadni pošti. Posameznik ima tudi pravico do pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu, če je mnenja, da se njegovi podatki ne obdelujejo v skladu z Zakonom o varstvu podatkov in da se z njimi krši veljavna zakonodaja.

12. Veljavnost pravilnika

Ta pravilnik začne veljati z dnem 20. 1. 2019

Pridržujemo si pravico do spremembe tega pravilnika, pri čemer vas bomo o vsaki spremembi obvestili z objavo na naši spletni strani najmanj 8 dni pred njeno uveljavitvijo.

Varuh osebnih podatkov za spletno stran acemace.si:


@ceM@ce, Boštjan Makovec s.p.

Prušnikova ul. 70

1210 Ljubljana – Šentvid